top of page
20230225_100418_edited.jpg

Våra aktiviteter

Det är fantastiskt att leva och bo i Dalarna! Vi vill att alla studenter ska få möjlighet att utforska regionen och uppleva så mycket som möjligt under sin studietid. Vi uppdaterar med aktuella event och
happenings i Falun och Borlänge. Vi anordnar även studiesociala aktiviteter. Aktiviteterna varierar från friluftsaktiviteter som vandring till kulturella aktiviteter så som besök i Falu Gruva.

lindvallen-130822-017.jpg

20 september 2023

Inspirationsföreläsning - 
Upplev Dalarna

Under 30 minuter inspirerar Visit Dalarna studenterna om vad man inte får missa när man studerar på Högskolan Dalarna. Dalarna är ett landskap som har mycket att erbjuda - allt från härliga naturupplevelser till kulturella aktiviteter. 

Tid: 12:10-12:50
Plats: Campus Falun 
Vi bjuder på pizza!
 

 

Mer info om lokal och anmälan kommer vid höstterminens start. 

21 september 2023

Inspirationsföreläsning - Upplev Dalarna

Under 30 minuter inspirerar Visit Dalarna studenterna om vad man inte får missa när man studerar på Högskolan Dalarna. Dalarna är ett landskap som har mycket att erbjuda - allt från härliga naturupplevelser till kulturella aktiviteter. 

Tid: 12:10-12:50
Plats: Campus Borlänge
Vi bjuder på pizza!
 

 

Mer info om lokal och anmälan kommer vid höstterminens start. 

paddling-lissfors-290722-023.jpg

Genomförda aktiviteter

Här nedan kan du läsa om våra tidigare genomförda aktiviteter. Önskar du en repris på någon av aktiviteterna?  Kontakta gärna oss. 

Loppet_uppvärmning.png

9 maj 2023

Högskoleloppet

72 stycken studenter och anställda på Högskolan Dalarna deltog under Högskoleloppet 2023. Några valde att springa milen så fort som möjligt, en del valde att gå 4 kilometerssträckan med barnvagn. Glada och varma kom kom deltagarna i mål och fick banan, vatten och en proteinbar.

Vi från Student Dalarna tackar alla deltagare och hoppas på att vi ses igen på Högskoleloppet 2024!
 

1 April 2023

Carl Larsson-gården

Studenterna välkomnades att följa med hem till superkändisarna Carl och Karin Larsson! Carl Larsson-gården i Sundborn är en ikon inom svensk heminredning och familjeliv. Carl Larsson-gården har följt släkten Larsson genom generationer och förvaltas av Carl och Karin Larssons släktförening. Släktföreningen arbetar för att bevara gården som ett hem och behålla Carl och Karins verk levande.

Aktiviteten uppskattades väldigt mycket och många av studenterna hade inte koll på att Carl Larsson-gården fanns så nära. Aktiviteten hade ett begränsat antal platser och sålde slut på bara några dagar. 

Carl_Larsson_garden_2010_064.jpg
004158 (2).jpg

25 Februari 2023

En dag på isen

Studenterna fick under en dag möjligheten att prova på olika aktiviteter på isen: Långfärdsskridskor, Spark och isfiske. Det bjöds på vegansk Gulasch i vårat Camp. Runn visade upp sig från sin bästa sida då det inte var ett moln på himlen. För att kunna erbjuda studenterna buss tur och retur från studentboendena i Borlänge och Falun hade vi max 50 platser. Dessa platser sålde slut väldigt snabbt. 

1 oktober 2022

Vandring Gyllbergen

Bussen fullbokades på en  kvart, likt alltid när vi anordnar våra vandringar. Denna gång gick turen till magiska Gyllbergen utanför Borlänge. Vi vandra några kilometer, grillade korv, kokade kaffe och vandrade tillbaka till bilen.

Gyllbergen_Dragsjön_CL_1.jpg
1200x800-stora-stoten.jpg

12 november 2022

Guidad tur i Falu Gruva - engelska

Som student på Högskolan Dalarna är det ett måste att ha besökt Faluns stolthet  koppargruvan åtminstone 1 gång under studietiden. Vi ordnade rabatterat pris till en guidad tur i miljöer som inte går att föreställa sig. . 

Mono Loco.jpg

21 september 2022

Mono Loco

Studenterna fick aktivera sig med klättring, dodge ball och bed ball. Vi ordnade med mat, på plats fanns möjlighet att köpa dryck. Under kvällen bjöds det även på ett quiz. Stämningen var på topp och hela 75 studenter deltog. 

3 maj 2022

Högskoleloppet

132 studenter och anställda vid Högskolan Dalarna deltog vid det första genomförandet av Högskoleloppet. Deltagarna kunde välja att sprina/gå: 3km, 5km eller 10 km runt skogarna vid Campus Falun. 

trail-g0bb6a0b56_1920.jpg
skridskor.jpg

5 mars 2022

Långfärdsskridskor på Runn

40 glada studenter samlades vid hamnen i Källviken för att få möjligheten att prova åka  långfärdsskridskor. Vi bjöd på sopplunch och kaffe.  Solen sken och det var en fantastisk förmiddag! 

bottom of page