top of page
20230225_100418_edited.jpg

Våra aktiviteter

Det är fantastiskt att leva och bo i Dalarna! Vi vill att alla studenter ska få möjlighet att utforska regionen och uppleva så mycket som möjligt under sin studietid. Vi uppdaterar med aktuella event och
happenings i Falun och Borlänge. Vi anordnar även studiesociala aktiviteter. Aktiviteterna varierar från friluftsaktiviteter som vandring till kulturella aktiviteter så som besök i Falu Gruva.

353072747_975824333855058_2882161360943671083_n.jpg

26 & 27 september 2023

STF Nybörjartur

Genom Svenska turistföreningens projekt Nybörjartur bjuder vi in er studenter till en lättare vandring. Under vandringen blir det flera stop där ni får praktiskt information om att vandra i naturen. 

Syftet med nybörjartur är att erbjuda tillfällen där personer som ej är friluftsbevandrade kan få kunskaper om vandring och friluftsliv - gärna nära hemmet! Målet är att individen med den nya kunskapen ska känna en ökad trygghet att vistas i skog och mark.

I maj 2023 genomförde vi en Nybörjartur och den blev väldigt lyckad. 

Båda Nybörjarturerna är fullbokade, men håll utkik efter fler tillfällen i Orbi!

26 september: STF Nybörjartur Falun

27 september: STF Nybörjartur Borlänge

7 oktober

Campus 2 Campus - Hike

Lördag 7 oktober är det dags att snöra på sig promenadskorna för att anta utmaningen Campus 2 Campus, en vandring från Campus Falun till Campus Borlänge.  Vandringen är 26,5 km och vi kommer att bjuda alla deltagare på lunch. 

Anta utmaningen och följ med på vandringen som följer den vackra Runnleden. Terrängen är lättvandrad och följer grusvägar och cykelbanor.  

Hålltider:
8.45 Start Campus Falun
12:45 Lunchpaus
16:00 Mål nya campus Borlänge

 

Vad behöver jag?
1. Ryggsäck
2. Sköna skor
3. Fylld vattenflaska. Det kommer att finnas vattenstationer längs med vägen. 
4. Matsäck och snacks
5. Kläder efter väder.

 

OBS: om du anmäler dig men inte dyker upp tillkommer en no-show avgift på 100kr. Blir du sjuk, meddela oss innan. 

 

Läs mer och anmäl dig via Orbi.

Image by Chad Madden
yoump.jpg

9 november 2023

YOUMP Borlänge

Vi anordnar en aktivitet i trampolinparken YOUMP i Borlänge. Det är sjukt roligt och alla blir som barn på nytt när de får komma in i en trampolinhall. Efter aktiviteten blir det After Yoump på Tenoren - studentpuben. 

Mer information kommer längre fram 

25 november 2023

Besök Falu Gruva

Upplev Falu Gruva under jord. 

En unik upplevelse 67 meter under jord. Gruvans guider tar med dig genom svindlande gruvgångar och berättar om gruvans tusenåriga historia.

Mer information kommer längre fram

falugruva-teknomedia7.jpg

Genomförda aktiviteter

Här nedan kan du läsa om våra tidigare genomförda aktiviteter. Önskar du en repris på någon av aktiviteterna?  Kontakta gärna oss. 

IMG_4420.jpeg

2 september 2023

Kanot-race i Faluån

Den första upplagan av studenternas kanot-race, en del av introduktionsveckorna för de nya studenterna. Trots regn och en starkt strömmande Falu-å var stämningen på topp och en hel del hejande på sina klasskamrater ljöd över Falu centrum.

Totalt 12 lag ställde upp i tävlingen, och efter ett gruppspel väntade två jämna och rafflande semifinaler där Internationals Falun och STUP 2 tog sig vidare till finalen där STUP 2 till slut vann efter en stark slutspurt.

Vi på Student Dalarna tackar Human By Nature för gott samarbete i planeringen inför tävlingen och i genomförandet samt alla andra som ställde upp på något sätt både före, under och efter kanot-racet.

24 maj 2023

Nybörjartur

Genom Svenska turistföreningens projekt Nybörjartur bjöd vi in studenter till en lättare vandring. Under vandringen var flera stop inplanerade där studenterna fick praktiskt information om att just vandra i naturen. 

Syftet med nybörjartur är att erbjuda tillfällen där personer som ej är friluftsbevandrade kan få kunskaper om vandring och friluftsliv - gärna nära hemmet! Målet är att individen med den nya kunskapen ska känna en ökad trygghet att vistas i skog och mark. 

100% av deltagarna på nybörjarturen den 24 maj angav att det upplever en ökad säkerhet kring att vistas i naturen, vilket är ett oerhört lyckat resultat! 93% angav att de känner en ökad lust att visas i naturen. 

Vi planerar att bjuda in Svenska turistföreningen att hålla fler turer under hösten, både på svenska och engelska. 

353072747_975824333855058_2882161360943671083_n.jpg
Loppet_uppvärmning.png

9 maj 2023

Högskoleloppet

72 stycken studenter och anställda på Högskolan Dalarna deltog under Högskoleloppet 2023. Några valde att springa milen så fort som möjligt, en del valde att gå 4 kilometerssträckan med barnvagn. Glada och varma kom kom deltagarna i mål och fick banan, vatten och en proteinbar.

Vi från Student Dalarna tackar alla deltagare och hoppas på att vi ses igen på Högskoleloppet 2024!
 

1 April 2023

Carl Larsson-gården

Studenterna välkomnades att följa med hem till superkändisarna Carl och Karin Larsson! Carl Larsson-gården i Sundborn är en ikon inom svensk heminredning och familjeliv. Carl Larsson-gården har följt släkten Larsson genom generationer och förvaltas av Carl och Karin Larssons släktförening. Släktföreningen arbetar för att bevara gården som ett hem och behålla Carl och Karins verk levande.

Aktiviteten uppskattades väldigt mycket och många av studenterna hade inte koll på att Carl Larsson-gården fanns så nära. Aktiviteten hade ett begränsat antal platser och sålde slut på bara några dagar. 

Carl_Larsson_garden_2010_064.jpg
004158 (2).jpg

25 Februari 2023

En dag på isen

Studenterna fick under en dag möjligheten att prova på olika aktiviteter på isen: Långfärdsskridskor, Spark och isfiske. Det bjöds på vegansk Gulasch i vårat Camp. Runn visade upp sig från sin bästa sida då det inte var ett moln på himlen. För att kunna erbjuda studenterna buss tur och retur från studentboendena i Borlänge och Falun hade vi max 50 platser. Dessa platser sålde slut väldigt snabbt. 

1 oktober 2022

Vandring Gyllbergen

Bussen fullbokades på en  kvart, likt alltid när vi anordnar våra vandringar. Denna gång gick turen till magiska Gyllbergen utanför Borlänge. Vi vandra några kilometer, grillade korv, kokade kaffe och vandrade tillbaka till bilen.

Gyllbergen_Dragsjön_CL_1.jpg
1200x800-stora-stoten.jpg

12 november 2022

Guidad tur i Falu Gruva - engelska

Som student på Högskolan Dalarna är det ett måste att ha besökt Faluns stolthet  koppargruvan åtminstone 1 gång under studietiden. Vi ordnade rabatterat pris till en guidad tur i miljöer som inte går att föreställa sig. . 

Mono Loco.jpg

21 september 2022

Mono Loco

Studenterna fick aktivera sig med klättring, dodge ball och bed ball. Vi ordnade med mat, på plats fanns möjlighet att köpa dryck. Under kvällen bjöds det även på ett quiz. Stämningen var på topp och hela 75 studenter deltog. 

3 maj 2022

Högskoleloppet

132 studenter och anställda vid Högskolan Dalarna deltog vid det första genomförandet av Högskoleloppet. Deltagarna kunde välja att sprina/gå: 3km, 5km eller 10 km runt skogarna vid Campus Falun. 

trail-g0bb6a0b56_1920.jpg
skridskor.jpg

5 mars 2022

Långfärdsskridskor på Runn

40 glada studenter samlades vid hamnen i Källviken för att få möjligheten att prova åka  långfärdsskridskor. Vi bjöd på sopplunch och kaffe.  Solen sken och det var en fantastisk förmiddag! 

bottom of page